Poarta Autoportanta

MRG-GardForjat este o companie cu o experienta specializată în producția de porți si automatizari. Oferim servicii de consultanță și măsurători personalizate, materiale de înaltă calitate și procesul de fabricație de ultimă generație.

Dacă nu găsiți un model care să vă placă pe această pagină, vă invităm să vizitați galeria noastră. Acolo veți găsi o selecție mai largă de fotografii cu modelele noastre și alte lucrări realizate.

Batante sau Autoportante?

Diferența principală între poarta autoportantă și poarta culisantă este modul în care se deschid și se susțin:

 • Poarta autoportantă (poarta in consola) se susține singură și se deplasează pe șine montate pe stâlpii porții. Nu are nevoie de șine montate pe sol pentru a aluneca.
 • Poarta culisantă alunecă pe șine montate pe sol pentru a se deschide și închide. Are nevoie de ghidare la nivelul solului.

Alte diferențe:

 • Poarta autoportantă este în general mai scumpă decât cea culisantă, dar automatizarea ei este mai simplă.
 • Poarta culisantă poate avea probleme pe timp de iarnă dacă șinele îngheață.
 • Aspectul porții autoportante este în general mai plăcut.

La MRG Excelăm în Crearea de Produse din Fier Forjat

Când vine vorba de alegerea unei soluții ideale pentru o poartă, mulți proprietari de case se întreabă dacă să aleagă o poartă batantă sau una autoportantă. Fiecare opțiune are avantajele și dezavantajele sale, iar alegerea depinde de nevoile și preferințele fiecăruia.

Porțile batante sunt cele mai comune și mai tradiționale opțiuni pentru o poartă. Acestea se deschid prin balansarea pe balamale și necesită spațiu suficient în fața și în spatele porții pentru a se deschide complet. În general, acestea sunt mai ieftine decât porțile autoportante și pot fi realizate din diferite materiale, inclusiv din fier forjat sau lemn.

Pe de altă parte, porțile autoportante sunt mai moderne și mai elegante. Acestea se mișcă pe șine și nu necesită spațiu suplimentar pentru deschidere. În plus, acestea sunt mai sigure și mai ușor de utilizat, deoarece nu există riscul de a fi lovite de vânt sau de a se închide în mod accidental. Cu toate acestea, acestea sunt mai costisitoare și necesită o instalare profesională (necesita si un kit de automatizare).

Proprietarii de case care au un spațiu limitat în fața sau în spatele porții ar trebui să opteze pentru o poartă autoportantă, în timp ce cei care doresc o opțiune mai tradițională și mai ieftină ar trebui să aleagă o poartă batantă.

  Nume *

  Email *

  Telefon *

  Mesaj *

  Contactează-ne

  Ai întrebări despre produsele noastre sau vrei să discuți despre un proiect personalizat? Fie că ești la începutul planificării sau ai nevoie de detalii specifice, nu ezita să ne contactezi. Suntem aici pentru a te ajuta să alegi soluția perfectă de gard pentru casa sau afacerea ta.

  Telefon

  +40749606399

  Email

  info@mrg-gardforjat.ro